Fjerde episode – geografi vant

De fremmøtte på Carls fikk i går kveld oppleve en svært spennende kamp om de to siste finaleplassene.

Scenekonkurransen

Ivar Areklett i temaet Norsk geografi valgte å passe 7000-spørsmålet om Sognefjordens dybde, men klarte øvrige spørsmål til og med 7000-nivået uten å måtte be om alternativer.

21 år gamle Tor Fredrik Kaasen i temaet Sjakk klarte flere spørsmål imponerende raskt, men måtte be om alternativer på 5000 og passet andre spørsmål på 7000. Han valgte ikke å be om alternativer på det siste 7000-spørsmålet og røk ut på det.

Hilde Restad fikk en krevende start på temaet USAs presidenter og presidentvalg. Hun gjorde imidlertid god bruk av hjelpemidlene, og resonnerte seg frem til riktig svar på det siste 7000-spørsmålet.

Christian Thorn i temaet Klassisk musikk svarte sikkert og raskt på alle spørsmål til og med 5000, men tok litt for lett på første 7000-spørsmål og røk ut uten å ha brukt noen av sine to muligheter til å se alternativene.

Dermed sto det etter andre pause igjen en 10 000-duell mellom Ivar og Hilde. Ivar hadde tilsynelatende fortsatt full kontroll, og nevnte riktig svar på de to siste spørsmålene før han benyttet muligheten til å få se alternativene der. Hilde klarte etter noen runder med høylytt resonnering både det første og andre 10 000-spørsmålet, men bommet til slutt med 20 år på spørsmålet om når det siste gang ble valgt en president som representerte delstaten Ohio.

Alle fire deltakere demonstrerte betydelige kunnskaper, men det syntes å være allmenn enighet i salen om at Ivars finaleplass var svært fortjent. Leif-Atle Heen, som vant forrige episode selv om han bommet på siste 10 000-spørsmål, reddet dermed den fjerde og siste finaleplassen hårfint foran Hilde. Gratulerer til de nye finalistene – og velkommen tilbake neste tirsdag!

Tilskuerkonkurransen

Tirsdagens tilskuerkonkurranse på Carls ble hva angår temaet Norsk geografi en desimalsekundduell: Nils Meland vant med 7764 poeng foran Jone Frafjord på 7761! 8 av 9 klarte med litt lavere fart også Eskil Åsmul, som tok tredjeplassen med 7433 poeng.

Temaet Sjakk hadde to storfavoritter da Atle Grønn og Simen Agdestein ble observert i salen, men fikk en sensasjonell konklusjon da Tore Jan Narvestad ble utropt til vinner med 8591 poeng – mot 8213 for Grønn og 7693 for Agdestein! Begge de to første klarte her ni riktige svar, men Jeopardy-stormesteren Narvestad brukte altså vesentlig mindre tid.

Narvestad tapte til gjengjeld knepent en annen jevn duell om førsteplassen i temaet USAs presidenter og presidentvalg, hvor Nils Meland til slutt hadde 7788 poeng mot 7706 for Narvestad og 7527 for Ole Rakkestad. Alle de tre klarte 8 av 9, så farten ble igjen avgjørende for førsteplassen.

Temaet Klassisk musikk fikk derimot tre i denne sammenheng nye navn øverst: Ole Martin Halck vant med 7652 poeng hårfint foran Mats Bergstrøm på 7646. Begge hadde 8 av 9, mens Lars Brusletto Sveen på tredjeplass hadde 7 av 9 og 6717 poeng. Vinneren Halck var debutant i publikumskonkurransen vår, men er en kjent størrelse fra ulike allmennquizer.

I sammenlagtkonkurransen klarte både Tore Jan Narvestad og Jone Frafjord imponerende 30 av 36. Tore Jan var litt raskere og vant med 28 514 poeng mot 28 366. Det var høyt nivå her og den svært meritterte allmennquizeren Tore Heliks Van Dahl måtte nøye seg med tredjeplass på 26 448 poeng.

Kveldens tre pengepremier ble kort sagt fordelt på tre svært kunnskapsrike personer – og det ble en svært god oppladning til neste ukes scenefinale for både Nils Meland og Tore Jan Narvestad! Tilskuerkonkurransen avvikles på vanlig måte til finalen og vi håper å se flest mulig av tirsdagens deltakere tilbake da.

Seerkonkurransen

Det ble også hard kamp om de fem førstepremiene i seerkonkurransen forrige tirsdag, selv om ingen denne gangen prikket inn 9 riktige svar der.

På temaet Norsk geografi klarte både Fredrik Karlsen Methi og Brynjar Haarberg 8 av 9. Fredrik var raskest og vant med 7426 poeng mot 7193 for Brynjar. Tom Chr Axelsen var best av de med 7 riktige og tok tredjeplassen med 6537 poeng.

På temaet sjakk klarte de tre beste alle 7 av 9, og med relativt små differanser på klokken. Under det selvironiske pseudonymet «Papphode» vant Asbjørn S Arntzen med 6600 poeng, foran Øyvind Pedersen på 6558 og Anniken Vestby på 6530. Anniken er på fritiden president i Norges Sjakkforbund, og noen profiler fra det norske sjakkmiljøet endte litt lenger ned på listen her.

På temaet USAs presidenter og presidentvalg var Øystein Almås den eneste som klarte 8 av 9, og han vant med 7603 poeng trygt foran Øyvind Pedersen på 6530 og den tidligere scenekonkurransedeltakeren Ingvild Husøy på 6500.

I temaet Klassisk musikk var det to deltakere med 8 riktige svar. Thomas Kolåsæter fant dem vesentlig raskere og vant med 7719 poeng foran Sigmund Straumsnes på 7210 og «Guff» på 6596. Kolåsæter rakk fra utlandet bare å delta på det fjerde temaet og var denne gangen dermed ikke kandidat til sammenlagtpremien. Den gikk svært fortjent til den sterke allmennquizeren (og sjakkspilleren) Øyvind Pedersen fra Tromsø, som vant med 23 390 poeng – foran Sigmund Straumsnes på 22 803 og Asbjørn Arntzen på 21715. De to første hadde med 25 av 36 også høyest antall riktige svar.

Det tekniske med Kahoot-konkurransene hadde Sigurd Ringstad som vanlig stålkontroll på, men et midlertidig teknisk lydproblem på Carls gjorde det dessverre krevende å følge strømmingen av scenekonkurransen. Lydproblemet meldes løst i god tid før finalekvelden i morgen og seerkonkurransene går på vanlig måte da! Gratulerer til forrige ukes premievinnere – og velkommen tilbake til denne vårens siste seerkonkurranser i morgen kveld!


Publisert

i

av

Stikkord: