Tirsdag 23. april

Det ble spenning til siste spørsmål også i tredje episode av Svar skyldig. Alle deltakerne i scenekonkurransen demonstrerte store kunnskaper, gode formidlingsevner og en forbilledlig innstilling. Vebjørn Selbekk og temaet Bibelen forsvant på 5000-spørsmålet, mens alle de tre andre etter noen spennende opplevelser kom seg gjennom 7000-nivået. Både Inge Stolmo i temaet Eurovision Song Contest og Ingvild Husøy i temaet Gilmore Girls brukte alternativer og røk likevel ut på første 10 000-spørsmål. Leif-Atle Heen i temaet Film ble dermed en fortjent vinner av kveldens episode. Han bommet på det avsluttende spørsmålet om en kjent stumfilm, og dermed ble førstepremien i kveldens episode på 7000 kroner. Leif-Atle la inn en sterk søknad om plass i finalen da han vant sin episode og klarte to av tre spørsmål på 10 000, men må vente med spenning på resultatene for fjerde episode 14. mai.

Tirsdag 23. april ble også en ny spennende dag med mange sterke prestasjoner i publikumskonkurransen på Carls. I den store kategorien Film imponerte både Taral Guldahl Seierstad og Jone Frafjord med 9/9. Taral var hårfint raskere og vant med 8468 mot 8459 Kahoot-poeng. Krimforfatteren Sven Petter Myhr Næss var raskest blant de med 8/9 og tok tredjeplassen med 7409 poeng. På temaet Eurovision Song Contest fikk vi en ny og veldig klar vinner: Anne Stine Holand Floa var eneste med 9/9 og vant med 8578 poeng klart foran Jørgen Grannes på 7855 og Ivar Areklett på 6297. I kategorien Bibelen ble det også en klar og ny vinner: Lektoren Olav Refvem var her eneste med ni strake og vant med 8587 poeng klart foran vel kjente Nils Meland på 7599 og Ivar Areklett på 7494. TV-serien Gilmore Girls var kveldens mest spesialiserte tema og ikke uventet da det publikummerne opplevde som vanskeligst. Nykommeren Randi Urke tok 8/9 og vant klart med 7576 poeng foran Alf Simen Sørensen på 6753 og Ingeborg Elise Vorkinn på 6643. Randi satt i likhet med Anne Stine ved bordet til hovedsponsor Try, hvor det ble stadig bedre stemning utover kvelden. Sist, men slett ikke minst imponerende: Allmennquizstjernen Thomas Kolåsæter kom - og vant ikke uventet sammenlagtpremien med klar margin! Det får illustrere det høye nivået i toppen at han altså vant sammendraget uten å ha vært topp tre på noen av de fire enkelttemaene. Thomas klarte totalt 29 av 36 spørsmål og vant med 26273 poeng foran Ivar Areklett på 24808 og Therese Hognestad på 24007. Det ble mange plasser på topp tre uten noen pengepremie for Ivar denne gangen, men i episode 4 tirsdag 14. mai får han da til gjengjeld sjansen på scenen med sitt selvvalgte spesialtema Norsk geografi!
Det var imponerende prestasjoner også i publikumskonkonkurransen, hvor vinnerne i temaene Film, Eurovision Song Contest og Bibelen alle klarte samtlige ni spørsmål. På bildet ser vi alle kveldens pengepremievinnere på Carls. Fra venstre Leif-Atle Heen (vinner av scenekonkurransen), Taral Guldahl Seierstad (publikumsvinner Film), Anne Stine Holand Floa (publikumsvinner Eurovision Song Contest), Olav Refvem (publikumsvinner Bibelen), Randi Urke (publikumsvinner Gilmore Girls) – og Thomas Kolåsæter (publikumsvinner sammenlagt)! GRATULERER til vinnerne og takk til alle fremmøtte!

Tirsdag 23. april ble også en ny spennende dag med mange sterke prestasjoner i publikumskonkurransen på Carls. I den store kategorien Film imponerte både Taral Guldahl Seierstad og Jone Frafjord med 9/9. Taral var hårfint raskere og vant med 8468 mot 8459 Kahoot-poeng. Krimforfatteren Sven Petter Myhr Næss var raskest blant de med 8/9 og tok tredjeplassen med 7409 poeng. På temaet Eurovision Song Contest fikk vi en ny og veldig klar vinner: Anne Stine Holand Floa var eneste med 9/9 og vant med 8578 poeng klart foran Jørgen Grannes på 7855 og Ivar Areklett på 6297. I kategorien Bibelen ble det også en klar og ny vinner: Lektoren Olav Refvem var her eneste med ni strake og vant med 8587 poeng klart foran vel kjente Nils Meland på 7599 og Ivar Areklett på 7494. TV-serien Gilmore Girls var kveldens mest spesialiserte tema og ikke uventet da det publikummerne opplevde som vanskeligst. Nykommeren Randi Urke tok 8/9 og vant klart med 7576 poeng foran Alf Simen Sørensen på 6753 og Ingeborg Elise Vorkinn på 6643. Randi satt i likhet med Anne Stine ved bordet til hovedsponsor Try, hvor det ble stadig bedre stemning utover kvelden. Sist, men slett ikke minst imponerende: Allmennquizstjernen Thomas Kolåsæter kom – og vant ikke uventet sammenlagtpremien med klar margin! Det får illustrere det høye nivået i toppen at han altså vant sammendraget uten å ha vært topp tre på noen av de fire enkelttemaene. Thomas klarte totalt 29 av 36 spørsmål og vant med 26273 poeng foran Ivar Areklett på 24808 og Therese Hognestad på 24007. Det ble mange plasser på topp tre uten noen pengepremie for Ivar denne gangen, men i episode 4 tirsdag 14. mai får han da til gjengjeld sjansen på scenen med sitt selvvalgte spesialtema Norsk geografi!

Også i seerkonkurransen for hjemmesitterne var det mange fine prestasjoner 23. april. I den store kategorien Film ble det ni strake treff og førstepremie til Kjetil Karolius. Han var eneste med 9/9 der og vant med sine 8314 poeng klart foran Natalia Andronova på 7409 og «Villa» på 7299. I kategorien Eurovision Song Contest vant Odd-Einar Berdal med 8690 poeng, knepent foran «Jakob» på 8567. Begge disse klarte 9/9, mens den vel kjente allmennquizeren Øyvind Pedersen på tredjeplass hadde 8/9 og 7479 poeng. På temaet Bibelen var 8/9 høyeste score, og Gunnar Amadeus Syvertsen vant med 7577 poeng knepent foran Markus Lømo på 7367. «Joba the Hutt» tok tredjeplassen på respektfull avstand med 5700. Gilmore Girls var ikke uventet det vanskeligste emnet for seerne, og samtidig også der det var jevnest på topp tre: Toril Opsahl snappet førsteplassen med 6852 poeng, med litt raskere svar enn «Odita» på 6780 og «Ingrid» på 6653. I sammendraget klarte Markus Lømo 27/36 og vant med sine 25 250 poeng klart foran «Jakob» med 22 699 og Toril Opsahl på 21 776. Denne gangen fikk vi altså fem ulike vinnere som alle vant sin første premie i Svar skyldig. Gratulerer til alle på topp tre fra 23. april – og velkommen tilbake til en ny seerkonkurranse med helt andre temaer 14. mai!


Publisert

i

av

Stikkord: